Prosjekteksempler

Stolpesko i samarbeid med Ensto Nor:

I samarbeid med Ensto Nor har vi utviklet en stolpesko som brukes til klatring i stolper under arbeid og vedlikehold av overhengende elektrisk utstyr. Produktet er utviklet spesielt med tanke på lav vekt og høy styrke, og det er designet med tanke på at klatrerne skal kunne arbeide med føttene i samme høyde for lik belastning på føttene. Utstyret benyttes ved arbeid i høyden, og er derfor sertifisert i henhold til den svenske Arbetarskyddsstyrelsen.

Aluminiumsspett med integrert stålspiss:

Vår unike produksjonsprosess har gjort det mulig for oss å utvikle et høyfast aluminiumsspett med høy styrke, lav vekt og integrert stålspiss. Spettet er hul-formet med massive endeseksjoner, og det er laget i høyfast aluminium. På grunn av utformingen på produktet så vil brukeren kunne dra nytte av egenskapene til begge materialene uten at det går på bekostning av brukeropplevelsen. En slagkraftig stålspiss, og et skaft med lav vekt og høy styrke. Prosjektet ble initiert og gjennomført av oss, og produktene selges nå gjennom det svenske selskapet Hultafors Group AB.

Renskespett med utskiftbar stålspiss:

I likhet med våre aluminiumsspett med integrert stålspiss så er våre Renskespett utviklet og produsert med tanke på lav vekt og høy styrke. Renskespettene er produsert i høyfastaluminium, og utviklet med mulighet for utskiftbare stålspisser i begge ender. Dette gjør at produktet er spesielt egnet til fjellrensking, steinbryting og tunnelarbeid. Mer informasjon og prisliste for disse våre renskespettprodukt finner du her Alupro-shop renskespett

Halvfabrikat (nær-netto form):

Ved å benytte vår formingsteknikk så kan vi produsere halvfabrikata med nær-netto form. Dette er spesielt interessant for produkter som skal gjennomgå for eksempel videre CNC-bearbeiding i etterkant. På denne måten kan kunden spare maskineringstid i forhold til å maskinere fra et massivt emne ved å kjøpe halvfabrikat med nær-nettform fra oss.

Ruller til pakking av høyballer:

For Kuhn har vi utviklet ruller som benyttes ved pressing og pakking av rundballer i landbruksindustrien. Rullene er hul-formet med massive endeseksjoner som CNC-maskineres for å tilpasses innfestingen på utstyret. De leveres derfor i ett stykke uten bruk av sveising eller andre sammenstillingsmetoder. Selve rundballpakkingen medfører høy påkjenning på rullene, men den høyfaste legeringen, sammen med fremstillingsmetoden, gjør det mulig å benytte aluminium med lav vekt i produktet.